Activ'Action, nieuwe winnaar van de Degroof Petercam Foundation award

Een beurs van een miljoen euro over vijf jaar

Brussel, 9 juni 2022 - Activ'Action is de laureaat 2022 van de vierde editie van de grote prijs van de Stichting van Degroof Petercam. Activ'Action is in Frankrijk gevestigd en biedt ondersteuning aan mensen die zich in een overgangsfase in hun professionele loopbaan bevinden. De beurs bedraagt een miljoen euro, gespreid over vijf jaar, en omvat eveneens de toegang tot de expertise en het netwerk van de Stichting. Naast deze winnaar beloont de Stichting nog vijf andere projecten: Inco Academy en Mozaik RH, elk met een beurs van 50.000 euro, en Konexio, Social Builder en H'up Entrepreneurs, elk met een beurs van 20.000 euro.

Degroof Petercam Foundation werd opgericht in 2008 en ondersteunt sociale innovatie voor werkgelegenheid op drie belangrijke domeinen: projecten die vaardigheden voor de toekomst ontwikkelen, ondernemerschap stimuleren en een inclusieve arbeidsmarkt ondersteunen. Elk jaar selecteert en steunt de Stichting een nieuw project met een beurs en begeleiding op maat. De eerste prijs van de Stichting bestaat uit een beurs van een miljoen euro en een gepersonaliseerde opvolging gedurende vijf jaar. Degroof Petercam Foundation behoort nu tot de tien grootste stichtingen in België.

Activ'Action is dit jaar de winnaar van de grote prijs. Dit initiatief streeft ernaar om van de zoekperiode naar een job een gelegenheid maken om je netwerk uit te breiden, je inzetbaarheid te ontwikkelen, je projecten te verwezenlijken en nieuwe vaardigheden uit te testen via kosteloze en collaboratieve workshops. De unieke methodologie richt zich op een catalogus van 15 soft skills (mondelinge taalvaardigheid, teamwerk, actief luisteren, enz.) die essentieel zijn voor de wereld van vandaag en de uitdagingen van morgen. Het project beantwoordt aan een maatschappelijke behoefte, aangezien werkloosheid een negatieve invloed heeft op soft skills en gedragskenmerken (zelfvertrouwen, sociale cohesie, optimisme, doorzettingsvermogen, ambitie, enz.) die net zo gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.

Emilie Schmitt, mede-oprichtster van Activ'Action:

"Wij zijn bijzonder vereerd en enthousiast over deze erkenning, die het belang van ons werk op de arbeidsmarkt bevestigt. Met 50 teamleden en 50 vrijwilligers in heel België en Frankrijk zorgen wij ervoor dat professionele overgangsfases worden omgevormd tot ontwikkelingsopportuniteiten in plaats van destructieve persoonlijke ervaringen. Deze prijs van de Stichting van Degroof Petercam stelt ons in staat de systemische verandering die wij nastreven aanzienlijk te versnellen, met name door de oprichting van een vestiging in België, hetgeen zal bijdragen tot het halen van onze ambitie om 10.000 werkzoekenden per jaar te bereiken.”

Xavier Van Campenhout, voorzitter van de Degroof Petercam Foundation:

"Activ'Action past perfect in de bredere missie van de Stichting om de projecten die werkgelegenheidsoplossingen bieden te ondersteunen en hen de middelen te geven om te groeien. Wij zijn verheugd Activ'Action te kunnen steunen in haar verdere ontwikkeling.”

De Stichting Degroof Petercam reikt voor het vierde opeenvolgende jaar haar prijs uit. De vorige winnaars zijn Ticket for Change (2021), Bayes Impact (2020) en DUO for a JOB (2019). Dankzij de steun van de Stichting hebben deze organisaties zich in België en daarbuiten kunnen ontwikkelen en uitbreiden.


Voor meer informatie
Degroof Petercam Foundation
Silvia Steisel
+32 2 287 99 31
s.steisel@degroofpetercam.com
https://www.degroofpetercam.com/nl-be/stichting

Activ’Action
Justine Cachart
+33 6 29 41 26 99 ​
justine@activaction.org
www.activaction.org

Over Degroof Petercam Foundation
Degroof Petercam Foundation ondersteunt sociale innovatie voor werkgelegenheid op drie domeinen: vaardigheden, ondernemerschap en toegang tot de arbeidsmarkt. De Stichting selecteert elk jaar één project aan hetwelke zij over een periode van vijf jaar een beurs van één miljoen euro toekent. Naast haar hoofdopdracht, met name het stimuleren van de werkgelegenheid, zet de Stichting zich ook in om solidariteit binnen de groep en bij haar medewerkers te bevorderen via participatief sociaal engagement zoals vrijwilligerswerk, peterschapscampagnes, enz. Tegen 2023 wil ze vijf miljoen euro aan hulp toekennen, vijf projecten ondersteunen, aan de creatie van 3.000 banen bijdragen en 30% van de medewerkers van Degroof Petercam betrekken in haar activiteiten.
Meer informatie op LinkedIn.

Over Activ’Action
Activ'Action is ontstaan uit de wens van een groep werkzoekenden om deze periode om te vormen tot een constructieve ervaring die bestaat uit leren, ontmoeten en persoonlijke en professionele reflectie. Concreet organiseert Activ'Action gratis, collaboratieve workshops, zowel face-to-face als online, voor iedereen en die gericht zijn op samenwerking en de ontwikkeling van soft-skills. Sinds de oprichting in 2014 heeft Activ'Action in Frankrijk en België 4.500 workshops georganiseerd met in totaal 21.000 deelnemers, en 500 mensen getraind om workshops te leiden. In 2021 hebben hun activiteiten ongeveer 4.500 deelnemers bereikt. De partners van Activ'Action omvatten Actiris, Forem, L'Oréal en Ashoka.
Om deel te nemen aan een gratis workshop: www.activaction.org/agenda ​ ​ ​
Om samen te werken met Activ'Action: www.activaction.co

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met