Alain Philippson treedt af als lid van de Raad van Bestuur van Degroof Petercam

De Raad van Bestuur van Degroof Petercam heeft de beslissing van Alain Philippson genoteerd om af te treden als lid van de Raad van Bestuur op 31 december 2019, na meer dan 45 jaar voor het bedrijf actief te zijn geweest.

De heer Philippson (°1939) begon zijn professionele parcours bij Degroof Petercam in 1972 en wijdde zijn hele leven aan de groep. Hij bekleedde verschillende uitvoerende functies en trad ook op als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur van Degroof Petercam.

Als vertegenwoordiger van één van de familiale referentieaandeelhouders in een onafhankelijke groep heeft de heer Philippson gedurende bijna vijf decennia een sleutelrol gespeeld in de duurzame groei van Degroof Petercam.

De Raad van Bestuur van Degroof Petercam wil Alain Philippson bedanken voor zijn ontelbare realisaties en niet-aflatende inzet voor Degroof Petercam en voor zijn inzet voor filantropie en liefdadigheid doorheen al deze jaren. De groep kijkt ernaar uit om op zijn steun en die van zijn familie te blijven rekenen om zijn ontwikkeling op lange termijn voort te zetten, voortbouwend op zijn unieke erfenis sinds 1871.

De procedure voor de vervanging van de heer Philippson in de Raad van Bestuur is lopend. Meer details zullen volgen zodra de benoeming van een nieuw bestuurslid is goedgekeurd.

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met