Degroof Petercam rondt verkoop Spaanse dochteronderneming af

Degroof Petercam rondt verkoop Spaanse dochteronderneming af

 

Andbank España S.A.U. ("Andbank España") en Bank Degroof Petercam SA ("Degroof Petercam") hebben de eerder aangekondigde transactie met betrekking tot de overname van Bank Degroof Petercam Spain S.A.U., een volledige dochteronderneming van Degroof Petercam, door Andbank España afgerond.

De institutionele vermogensbeheeractiviteiten van het Spaanse bijkantoor  van Degroof Petercam Asset Management NV, gevestigd in Madrid, maken geen deel uit van de transactie en blijven in hun huidige vorm voortbestaan.

25 02 2021 Andbank completes acquisition of Degroof Petercam Spain.pdf 391 KB

Over Andbank España

Andbank España is gespecialiseerd in private banking en vermogensbeheerdiensten. Met €13.065 miljard onder beheer beschikt de bank over een netwerk van bankiers en specialisten met een ruime ervaring in vermogensadvies en -beheer.Een van de belangrijkste pijlers van Andbank España is haar MVO-activiteit die focust op de ondersteuning van verschillende initiatieven voor een betere samenleving. Andbank España werkt samen met verschillende organisaties zoals Cris Contra el Cancer, Fero (Stichting voor Oncologisch Onderzoek) en het Pediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu. Het doel daarvan is een bijdrage leveren aan en fondsen werven voor de strijd tegen kanker. Andbank Wealth Management is ook ondertekenaar van de principes voor verantwoord beleggen (PRI) van de Verenigde Naties.

 

 

Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel