Degroof Petercam concentreert haar private banking activiteiten opnieuw op België, Luxemburg en Frankrijk

Degroof Petercam concentreert haar private banking activiteiten opnieuw op België, Luxemburg en Frankrijk

Banque Degroof Petercam (Suisse) SA verenigt zicht met de private bank Gonet & Cie SA, gevestigd in Genève

Brussel/Genève, 25 januari 2022 - Degroof Petercam en Gonet & Cie, een private bank gevestigd in Genève, hebben een akkoord ondertekend over de overdracht van alle aandelen van de Banque Degroof Petercam (Suisse). Banque Degroof Petercam (Suisse) gaat dus een nieuwe fase in haar ontwikkeling in door zich te verenigen met een lokale speler.

Hugo Lasat, CEO Degroof Petercam: "Na meer dan vijftig jaar activiteit op de Zwitserse markt was de tijd rijp om onze private banking activiteiten in Zwitserland te koppelen aan een toonaangevende private bank in Genève, waardoor wij een breder gamma van oplossingen en diensten kunnen aanbieden die aan de behoeften van onze cliënten voldoen. Wij delen met Gonet & Cie gemeenschappelijke waarden, die gebaseerd zijn op onafhankelijkheid en een familie- en ondernemingscultuur die gedurende vele generaties is gegroeid. Deze fusie is dan ook een natuurlijke stap, die ons in staat zal stellen onze cliënten zo dicht mogelijk te blijven benaderen en hen de dienstverlening op maat te blijven bieden die zij mogen verwachten.”

Deze transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde regelgevende autoriteiten. De partijen zullen geen verdere details over de transactie bekendmaken.

De groep Degroof Petercam blijft in Zwitserland actief met haar institutionele activiteiten via de aanwezigheid van Degroof Petercam Asset Management (DPAM).

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel