Degroof Petercam concentreert haar private banking activiteiten opnieuw op België, Luxemburg en Frankrijk

Banque Degroof Petercam (Suisse) SA verenigt zicht met de private bank Gonet & Cie SA, gevestigd in Genève

Brussel/Genève, 25 januari 2022 - Degroof Petercam en Gonet & Cie, een private bank gevestigd in Genève, hebben een akkoord ondertekend over de overdracht van alle aandelen van de Banque Degroof Petercam (Suisse). Banque Degroof Petercam (Suisse) gaat dus een nieuwe fase in haar ontwikkeling in door zich te verenigen met een lokale speler.

Hugo Lasat, CEO Degroof Petercam: "Na meer dan vijftig jaar activiteit op de Zwitserse markt was de tijd rijp om onze private banking activiteiten in Zwitserland te koppelen aan een toonaangevende private bank in Genève, waardoor wij een breder gamma van oplossingen en diensten kunnen aanbieden die aan de behoeften van onze cliënten voldoen. Wij delen met Gonet & Cie gemeenschappelijke waarden, die gebaseerd zijn op onafhankelijkheid en een familie- en ondernemingscultuur die gedurende vele generaties is gegroeid. Deze fusie is dan ook een natuurlijke stap, die ons in staat zal stellen onze cliënten zo dicht mogelijk te blijven benaderen en hen de dienstverlening op maat te blijven bieden die zij mogen verwachten.”

Deze transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde regelgevende autoriteiten. De partijen zullen geen verdere details over de transactie bekendmaken.

De groep Degroof Petercam blijft in Zwitserland actief met haar institutionele activiteiten via de aanwezigheid van Degroof Petercam Asset Management (DPAM).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.