Degroof Petercam Foundation zet met 1 miljoen euro per jaar in op de arbeidsmarktoplossingen van morgen

10 jaar Degroof Petercam Foundation

  • De Degroof Petercam Foundation viert haar 10e verjaardag en lanceert een nieuwe strategie.
  • Vanaf 2019 zal de Foundation elk jaar drie projecten selecteren die de jobs van morgen willen creëren en vorm geven via het versterken van skills, het aanmoedigen van ondernemerschap en het verbeteren van de toegang tot de arbeidsmarkt.

  • Eén van deze projecten zal een financiële ondersteuning ontvangen van 1 miljoen euro, de andere projecten ontvangen een beurs van 50.000 euro.

  • Daarnaast zal de Foundation het gekozen project ook begeleiden en ondersteunen met expertise.

  • Projecten uit België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Zwitserland komen in aanmerking.

Focus op de jobs van morgen

Van bij haar ontstaan in 2008 heeft de Degroof Petercam Foundation de doelstelling gehad om mensen in staat te stellen controle te krijgen over hun leven en hun toekomst. Een gepaste professionele activiteit is hiervoor volgens de Foundation één van de kernvoorwaarden. In de voorbije tien jaar hielp de Foundation, in nauwe samenwerking met haar partners en via een focus op onderwijs en ondernemerschap, dan ook honderden mensen in hun loopbaan.

De Foundation herbevestigt op haar tiende verjaardag haar doelstelling en zal nog meer dan vroeger inzetten op  projecten die zich inzetten voor de ‘employment solutions’ van morgen.

Silvia Steisel, Managing Director Degroof Petercam Foundation: “De Foundation zal elk jaar een beurs van 1 miljoen euro toekennen aan een project dat werkt aan een breed te implementeren manier om mensen via betere skills, ondernemerschap en toegang tot de arbeidsmarkt te ondersteunen in het vinden van een bij hen passende job. Zo willen we bijdragen tot de strijd tegen werkloosheid en onderbezetting.”

Xavier Van Campenhout, voorzitter Degroof Petercam Foundation: “De Foundation en Degroof Petercam delen hetzelfde DNA en hebben dezelfde waarden. Met deze nieuwe strategie halen we deze banden nog nauwer aan. De voorbije tien jaar hebben we met de Foundation en in samenwerking met onze partners mooie resultaten kunnen boeken. Het is tijd om hierop verder bouwend een versnelling hoger te schakelen. We gaan de toekomst gezond ambitieus tegemoet en streven er naar om een nog grotere duurzame impact te hebben op de jobs van morgen.”

Selecteren, ondersteunen en begeleiden van projecten

De jaarlijkse beurs van 1 miljoen euro wordt toegekend aan een project dat zich inzet voor de tewerkstelling van morgen. De totale som zal gespreid over vijf jaar worden uitbetaald, in lijn met de noden en absorptiecapaciteit van het geselecteerde project.

Naast de financiële steun, zal de Degroof Petercam Foundation het project tijdens deze vijf jaar ook actief opvolgen en met expertise ondersteunen en versterken.  Zo zal de Foundation het geselecteerde project ook toegang geven tot haar eigen netwerk en indien opportuun bijvoorbeeld ook tot Gingo, haar CrowdGiving platform.

Speciale aandacht gaat ook uit naar het betrekken van de Degroof Petercam medewerkers. Niet alleen in het nomineren van projecten, maar ook in het ondersteunen van het geselecteerde project. De medewerkers zullen zich op de ‘solidarity days’[1] voor dit project kunnen inzetten. Daarnaast worden nog verschillende andere manieren onderzocht waarop de medewerkers van Degroof Petercam het geselecteerde project, en andere, zowel financieel als met kennis en tijd kunnen ondersteunen.

Elk jaar selecteert een jury van onafhankelijke experten de projecten. Zij hanteren criteria die zowel de oplossing die het project nastreeft, de organisatie achter het project en de waarden van deze organisatie in rekening brengen. Bedoeling is steeds om die innoverende en duurzame projecten te selecteren die op grote schaal kunnen worden uitgevoerd en een maximale impact hebben op jobcreatie.

Naast dit ene project dat 1 miljoen euro ontvangt, zal de Foundation jaarlijks ook twee andere projecten ondersteunen met een beurs van 50.000 euro.

Projecten uit België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Zwitserland komen in aanmerking. Dit zijn tevens de landen waar Degroof Petercam een zetel heeft, waardoor ook de lokale opvolging wordt verzekerd.

Over de Degroof Petercam Foundation

De Degroof Petercam Foundation beschouwt welvaart als een duurzame drager voor vooruitgang, respect en solidariteit. Daarom heeft zij zich de missie opgelegd om via onderwijs, het aanmoedigen van ondernemerschap en het bevorderen van de toegang tot de arbeidsmarkt bij te dragen aan de tewerkstelling van morgen.

Als stichting van openbaar nut steunt en begeleidt zij sinds 2008 innoverende en duurzame projecten die het potentieel hebben om op grote schaal te worden uitgevoerd.

De voorbije tien jaar heeft de Foundation meer dan 30 organisaties ondersteund en begeleid met financiële bijdrages die varieerden tussen 5.000 en 50.000 euro per jaar. 

Op haar 10e verjaardag, lanceert de Foundation een nieuwe strategie waarbij ze haar focus op de jobs van morgen herbevestigt en verder uitdiept.

 

[1] Een werkdag waarop medewerkers van Degroof Petercam hun tijd en kunnen ter beschikking stellen van geselecteerde goede doelen.

Bob De Leersnyder

Bank Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.