Degroof Petercam gaat een uniek partnerschap aan met het Museum van Elsene

Het Museum van Elsene lanceert met de steun van Degroof Petercam een oproep naar kunstenaars om een origineel werk te ontwerpen voor de nieuwe inkomhal van het museum.

Brussel – 29 juni 2023 – Het Museum van Elsene, dat een collectie van meer dan 15.000 werken huisvest die een breed overzicht biedt van de Belgische kunst van de 19e eeuw tot vandaag, gaat een partnerschap aan met het investeringshuis Degroof Petercam. Het museum ondergaat momenteel renovatie- en vergrotingswerken en heropent in 2025 de deuren. Bij de heropening wil het uitpakken met een emblematisch kunstwerk dat als eyecatcher in de inkomhal tentoongesteld zal worden. Met de steun van Degroof Petercam lanceert het Museum van Elsene nu een oproep tot kandidaatstelling voor kunstenaars die actief zijn in België.

Lange geschiedenis en zorg voor het patrimonium

Net als het Museum van Elsene, dat 130 jaar geleden werd opgericht, kan Degroof Petercam terugblikken op een rijke geschiedenis. Al meer dan 150 zet het Investment House zich in voor de bescherming van het patrimonium van zijn cliënten. De expertise van Degroof Petercam richt zich onder meer op vermogensbeheer, en daarin is het behoud van cultureel en artistiek erfgoed eveneens van groot belang. Op basis van die gedeelde waarden start Degroof Petercam nu een uniek partnerschap met het Museum van Elsene om zo bij te dragen aan de bevordering van het Belgische artistieke erfgoed.

De grote renovatie- en vergrotingswerken die momenteel in het museum aan de gang zijn, worden in 2025 afgerond, waarna de grote heropening volgt. Bij die heropening zal een signatuurwerk van een kunstenaar die in België actief is tentoongesteld worden in de nieuwe monumentale inkomhal. Daarom lanceert het Museum van Elsene nu, met de steun van Degroof Petercam, een oproep naar beginnende of meer gevestigde kunstenaars om hun kandidatuur daarvoor in te dienen. Daarna selecteert een jury bestaande uit experten, inclusief een vertegenwoordiger van de Art Advisory-afdeling van Degroof Petercam, een werk dat het karakter van de locatie, de collectie, de waarden en de identiteit van het museum weerspiegelt.

Sabine Caudron, Head of Private Banking Degroof Petercam: “Door de jaren heen hebben we via diverse samenwerkingen een sterke band opgebouwd met het Museum van Elsene. Die steun sluit naadloos aan op ons motto ‘Precious. Partnerships.’ en gaat veel verder dan louter financiële ondersteuning. Onze band met het Museum van Elsene en onze gedeelde waarden vormen de ideale basis voor een nieuw partnerschap dat ook een echte meerwaarde biedt voor onze cliënten en medewerkers, van wie velen grote kunstliefhebbers zijn.”

Claire Leblanc, Directeur-Conservator, Museum van Elsene: “We zijn verheugd om aan dit nieuwe hoofdstuk in onze geschiedenis te kunnen beginnen met Degroof Petercam. We zetten ons allebei in voor het behoud van patrimonium, of het nu artistieke of economische welvaart betreft. Degroof Petercam kan bogen op een jarenlange expertise in het domein van cultureel en artistiek erfgoed en is voor ons dan ook een logische partner voor dit project.”

 

Meer informatie

Museum van Elsene
Claire Leblanc
claire.leblanc@ixelles.brussels
0498 58 82 83

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met