Degroof Petercam nieuwe partner van de Belgische golffederaties

Het toonaangevende investment house Degroof Petercam start 2024 met de aankondiging van een nieuw partnerschap met de federale en regionale golffederaties. De drie jaar durende samenwerking kadert binnen de Precious. Partnerships.-filosofie van de groep, waarbij partnerships worden opgebouwd die gebaseerd zijn op kennis en wederzijds vertrouwen.

Brussel, 18 januari 2024 - Met het partnerschap dat tot eind 2026 loopt, ondersteunt Degroof Petercam alle clubs van de drie golffederaties (De KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf), goed voor 92 clubs en 78.044 leden, waarvan 7465 jongeren. Daarnaast staat Degroof Petercam de regionale federaties bij in hun verschillende campagnes die jongeren aanzetten om te starten met golf. Beginnende golfers krijgen tijdens het ‘Just Golf’- of ‘King of the green’-traject bovendien de gepaste begeleiding. Degroof Petercam is verder ook hoofdsponsor van de Belgische Interclub-toernooien, die de naam ‘Degroof Petercam Belgian Interclubs’ zullen dragen, en er zal ook een eigen Degroof Petercam Cup georganiseerd worden. Eerder ging Degroof Petercam al een samenwerking aan met professionele golfers Kristof Ulenaers, Guillaume Watremez en Adrien Dumont de Chassart. Die laatste steunt het investment house in zijn deelname aan de PGA Tour.

Hugo Lasat, CEO van Degroof Petercam: “Noem het partners. Noem het mentors, coaches of sponsors. Je omringen met vertrouwen en expertise is de sleutel tot succes. Dat is het uitgangspunt van de Precious. Partnerships. die we aangaan, in domeinen zoals sport, kunst, ondernemerschap en liefdadigheid. We gaan verder dan louter financiële ondersteuning, ons doel is dat beide partijen zich wederzijds kunnen versterken, door een echt meerwaarde te bieden voor alle partijen, waaronder ook onze cliënten en medewerkers. Golf is ook een passie waar je in team jezelf uitdaagt op individueel vak.”

Philippe Delhaye, Voorzitter van de KBGF: “Via dit nieuwe partnerschap worden de Interclubs naar een hoger niveau getild door de aanwezigheid van Degroof Petercam als titelsponsor, wat natuurlijk een grote meerwaarde is voor zowel de federaties als voor de ploegen. Elk jaar beginnen zo’n 12 000 mensen met golf, en die startende golfers krijgen een nieuw begeleidingstraject via Golf Vlaanderen en AFGolf waarbij Degroof Petercam als het ware een caddie is. We delen bovendien waarden als excelling, teaming up en humane, wat ons sterkt in onze overtuiging dat dit Precious Partnership een succesverhaal wordt.”

Over KBGF

De Koninklijke Belgische Golf Federatie werd opgericht in 1912 en is verantwoordelijk voor de opvolging van de technische aspecten van het golfspel in België (WHS, Course rating, golfregels, enz.) Daarnaast organiseert de KBGF ook de internationale en nationale wedstrijden in België. Het selecteren, trainen en omkaderen van de nationale ploegen is ook een belangrijke taak van de KBGF. Samen met de regionale federaties (AFGolf en Golf Vlaanderen) ondersteunen we de clubs en spelers om de golfsport te optimaliseren.

www.golfbelgium.be
Du Roy de Bliquylaan 15 bus 002
1933 Sterrebeek
+32 (0)2 672 23 89
f.cnops@golfbelgium.be

Over Golf Vlaanderen

Sinds 2001 is Golf Vlaanderen de officieel erkende sportfederatie voor golf. Met trots vertegenwoordigt Golf Vlaanderen de belangen van de 55 golfclubs die gelegen zijn in Vlaanderen en Brussel en een gemeenschap van meer dan 49 000 aangesloten golfers. Golf Vlaanderen is toegewijd aan de groei van de sport en het creëren van een community waar liefde voor de sport wordt gedeeld. We streven naar efficiëntere processen, uniforme tools en systemen, en het wegnemen van drempels zonder afbreuk te doen aan wat de sport aantrekkelijk maakt. Als innovatieve en vooruitstrevende kracht willen we leden binden, ambassadeurs creëren en golf laten bloeien als een toegankelijke en verrijkende ervaring. Samen openen we de poorten voor iedereen die golfer wil worden.

www.golfvlaanderen.be
Du Roy de Blicquylaan 15 bus 001
B-1933 Zaventem
+32 (0)2 752 83 30
m.verneirt@golfvlaanderen.be

Over AFGolf

Het doel van de Association Francophone de Golf is het organiseren en promoten van de ontwikkeling en beoefening van de golfsport in de Federatie Wallonië-Brussel, en dit in al zijn aspecten: op recreatief, competitief en hoog niveau. ​

Om dit te bereiken creëert de AFGOLF met de hulp van de clubs en voor diezelfde clubs een dynamische omgeving die iedereen de kans biedt om zijn golfvaardigheden en zijn plezier in het spel te ontwikkelen. Door haar acties promoot de AFGolf het positieve imago en de educatieve, sociale en familiale waarden die golf uitdraagt.

AFGolf telt 39 clubs in Wallonië en Brussel en 29 000 spelers. Golf is de zevende meest populaire sport in de Federatie Wallonië-Brussel.

www.afgolf.be
Du Roy de Bliquylaan 15/bte 003
1933 Sterrebeek
+32 (0)2 679.02.20
Alexia.Penasse@afgolf.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.