Degroof Petercam steunt Het Kunstuur voor het derde jaar op rij

Brussel/Roeselare – 17 maart 2023 – Op 21 maart opent Het Kunstuur haar deuren in Roeselare voor het grote publiek. Het Kunstuur stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 – 1950. De unieke formule waarbij bezoekers worden ondergedompeld in topwerken en de uitzonderlijke setting maken van Het Kunstuur is een schot in de roos. Net zoals bij de twee vorige edities in Mechelen en Hasselt sponsort Degroof Petercam ook dit jaar het project.

Degroof Petercam is al drie jaar de trotse partner van Het Kunstuur. Na Mechelen en Hasselt wordt op 17 maart de derde locatie in Roeselare officieel geopend in het bijzijn van de pers, organisatoren Hans en Joost Bourlon, alsook enkele bekende personen die verhalen vertellen bij de kunstwerken.

Hugo Lasat, CEO Degroof Petercam: “Degroof Petercam steunt Het Kunstuur om drie redenen. Vanaf het eerste uur vonden wij Het Kunstuur een sterk en creatief concept en waarderen we de ondernemerszin van de organisatoren. Entrepreneurship is een waarde die ook vervat zit in ons eigen DNA. Ten tweede gaat het over patrimonium. Bij Degroof Petercam koesteren we het culturele erfgoed in België en willen we bijdragen via verschillende initiatieven. Dit project sluit aan op wat we voor onze cliënten willen realiseren, namelijk hun patrimonium beheren, beschermen en begeleiden naar de volgende generatie. Tot slot verwelkomen we het feit dat Het Kunstuur kunst toegankelijk maakt. Als beleggingshuis steunen we indirect de economie en dragen we bij tot de welvaart in de maatschappij. Onze ambitie bestaat erin verantwoorde welvaart te creëren voor iedereen.”

Voor Degroof Petercam is het een natuurlijke beslissing om kunstinitiatieven te sponsoren. Interesse in kunst is er immers altijd geweest, mede dankzij de interactie met cliënten, van wie velen een passie voor kunst hebben. Elk vermogen verdient om goed beheerd te worden, en kunst vormt daar geen uitzondering op. Degroof Petercam ondersteunt cliënten onder meer bij de opvolging en de overdracht van kunstwerken aan de volgende generatie, bij inventarisaties en waarderingen, de logistieke bijstand bij het transport, de verzekering en de museumopslag ervan.

Hans en Joost Bourlon: “We zijn verheugd om met langetermijnpartners dit project verder te kunnen ontwikkelen. Na succesvolle edities in Mechelen en Hasselt merken we in Roeselare dat ook West-Vlamingen interesse hebben in dit niet-klassieke museumbezoek. Nog voor de deuren officieel geopend zijn hebben meer dan 2500 mensen zich al van een ticket verzekerd. We zijn enorm benieuwd naar de reacties.”

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met