Degroof Petercam versterkt partnerschap met Quadia door deelname aan kapitaalverhoging

Degroof Petercam bevestigt haar strategisch partnerschap met Quadia, de Europese pionier op het vlak van impact investment, door deel te nemen aan de laatste kapitaalsverhoging, samen met bestaande aandeelhouders en het in Bazel gevestigde Hanaku AG. Via deze transactie versterkt Degroof Petercam haar participatie en ondersteunt het de strategische ontwikkeling van Quadia en haar impact investing aanbod.

Degroof Petercam en het Zwitserse Quadia beheren samen het Regenero Impact Fund dat groeikapitaal verstrekt aan transformatieve kmo's die oplossingen aanbieden in de sectoren van slimme energie en verantwoorde consumptie. Het fonds van 52,6 miljoen euro werd in 2019 gelanceerd en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar volledig zijn belegd.

Hugo Lasat, CEO van Degroof Petercam: "We zijn verheugd om ons partnerschap met Quadia te verdiepen. Dit hernieuwde engagement onderstreept ons engagement om onze cliënten zinvol impact investment aan te bieden, in samenwerking met een partner met een bewezen track-record. Dit partnerschap weerspiegelt onze visie op verantwoord beleggen, een belangrijke pijler in onze strategie."

Daniel von Moltke en Aymeric Jung, Managing Partners bij Quadia: "We zijn verheugd te kunnen rekenen op het langetermijnengagement van Degroof Petercam en op onze gedeelde visie om Quadia naar het volgende niveau te tillen. Hun belangrijke en relevante expertise en breed netwerk in België brengen een grote complementaire waarde aan ons team."

Over Quadia

Quadia werd in 2010 opgericht in Genève en is gespecialiseerd in directe impactinvesteringen. In lijn met haar missie om bedrijven te financieren die bijdragen aan de overgang naar een Regeneratieve Economie, richt Quadia zich op kmo's die hun strategische ontwikkeling hebben gepositioneerd op producten en diensten die een positieve sociale of milieu-impact hebben, in het bijzonder op het gebied van voeding, verantwoorde consumptie en duurzame energie.

Sinds de oprichting heeft Quadia voor meer dan 270 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven, projecten en impactinvesteringsfondsen in heel Europa. Quadia is gevestigd in Genève en heeft 12 professionals in dienst, met Aymeric Jung en Daniel von Moltke als managing partners. Impact met ons ! www.quadia.ch.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met