Degroof Petercam viert 50 jaar aanwezigheid in Zwitserland

Degroof Petercam viert dit jaar dat ze 50 jaar actief is in Zwitserland. In 1967 – een jaar voor de beursvennootschappen Peterbroeck en Van Campenhout zouden fuseren tot Petercam - ​ lanceert Jean Peterbroeck zijn activiteiten in Zwitserland in samenwerking met CEPA, een effectenhandelaar met hoofdkantoor in Genève. De aanwezigheid in Zwitserland bood Belgische cliënten een diversificatie van hun beleggingen.

Vandaag biedt het Zwitserse filiaal op een zeer andere manier waarden aan haar cliënten. Een team van meer dan 25 experten staat zowel private als institutionele cliënten bij in een zeer belangrijke markt die hen op politiek, juridisch als fiscaal vlak stabiliteit verschaft.

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: “Die blijvende investering staat in tegenstelling tot andere buitenlandse groepen die in de aanloop naar de vrije informatie-uitwisseling besloten om Zwitserland te verlaten, hebben wij er resoluut voor gekozen om te investeren in onze aanwezigheid in Zwitserland. De voorbije vijf jaar zijn de ons toevertrouwde tegoeden met 45% gestegen. ”

Cédric Roland-Gosselin, CEO Degroof Petercam Zwitserland: “Onze sterkte ligt hem in de manier waarop we de noden van onze cliënten begrijpen, in ons model dat ons in staat stelt om onze cliënten zowel in Zwitserland als daarbuiten te helpen en in de persoonlijke aanpak die we bieden. Op deze sterke punten zullen we blijven bouwen en we kijken er naar uit om verder te groeien in de Zwitserse markt. Met onze cliënten, en met onze collega’s. ”

Begin 2018 zullen de teams van Degroof Petercam Zwitserland verhuizen naar nieuwe kantoren in het centrum van Genève. Dit bevestigt niet alleen het engagement van Degroof Petercam ten aanzien van de Zwitserse markt, maar toont ook haar ambities voor de toekomst.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.