DPAM staat op de eerste plaats in de Responsible Investment Brand Index (RIBI™)

  • De H&K Responsible Investment Brand Index (RIBI) 2024 beoordeelt 600 vermogensbeheerders wereldwijd.
  • Sinds de oprichting van de RIBI heeft DPAM altijd in de top 10 van de ranglijst gestaan.
  • DPAM zit in de categorie "Avant-Gardist" van de index, met een bovengemiddelde score voor Commitment rating en Brand rating.

Brussel, 16 april 2024. DPAM staat op de eerste plaats in de top 10 van Responsible Asset Managers in Europa, volgens de Hirschel en Kramer (H&K) Responsible Investment Brand Index (RIBI) 2024. Ook in de Benelux staat de vermogensbeheerder op de eerste positie. DPAM staat al zes jaar op rij in de top 10 en zit nogmaals in de categorie 'Avant-Gardist' van de index.

In zijn zesde editie focust de Responsible Investment Brand Index (RIBI™) op hoe goed 600 wereldwijde vermogensbeheerders hun inspanningen voor verantwoord beleggen kunnen vertalen naar hun core brand. Dit jaar hanteert de beoordelingsmethodologie dezelfde filosofie als in de vorige vijf edities van RIBI, hoewel de brandingmethodologie licht is geëvolueerd. Bij elke editie van RIBI merken ze dat vermogensbeheerders een doel en/of waardesysteem beginnen te formuleren. Om een benchmark- en vergelijkingstool te bieden die in lijn is met de trends in de sector, leggen ze nu meer nadruk op de kwaliteit waarmee Purpose en Values worden uitgedrukt.

DPAM is als Avant-gardist een van de twee bedrijven die in alle zes edities van RIBI consequent de wereldwijde top 10 heeft gehaald. De index deelt bedrijven in vier categorieën in: de Avant-gardist, die bovengemiddeld scoort op Commitment rating en Brand rating; de Traditionalist, die bovengemiddeld scoort op Commitment rating en ondergemiddeld op Brand rating; de Aspirant, bovengemiddeld op Brand rating en ondergemiddeld op Commitment rating; en de Laggard, ondergemiddeld op beide ratings.

DPAM zit in de categorie 'Avant-Gardist', de hoogstgewaardeerde categorie van de index. Deze categorie van RIBI Avant-Gardists blijft zeer competitief, want slechts 20% van de bedrijven maken er dit jaar deel van uit.

De twee RIBI-beoordelingsdomeinen zijn:

  • Commitment (engagement) (verticale, harde factoren): vijf criteria met een gewogen gemiddelde, zoals de mate en de kwaliteit van het engagement en rentmeesterschap, en de strategie en organisatie rond verantwoord beleggen. De evaluatiebron is gebaseerd op de ‘Principles for Responsible Investment Transparency Reports’: tot 300 parameters worden in rekening gebracht om de vijf topcriteria van de Commitment-rating te bepalen.
  • Brand (merk): (horizontale, zachte factoren): acht criteria, zoals de uiting van een Purpose statement, en de uiting van een waardesysteem, een link met maatschappelijke ambities. Deze evaluatie is gebaseerd op onderzoek en vakkennis.
Peter De Coensel, CEO van DPAM, licht toe: "Vermogensbeheerders hebben een unieke kans om kapitaalstromen te sturen en bij te dragen aan een betere wereld. Onze sector blijft vooruitgang boeken, ook al staat hij voor veel uitdagingen. Ons merk is een echte, authentieke uitdrukking van onze toewijding aan verantwoord beleggen. We danken RIBI voor hun erkenning van de voortdurende toewijding van onze teams. Al onze collega’s delen ons maatschappelijk doel en onze ambitie. Als lid van de NZAMi scharen we ons achter de strategieën en doelstellingen voor transitie en transformatie van overheden en bedrijven."

Internationaal contact

Guiomar Arias
Hoofd Brand Content & Communicatie
+32 470 21 77 35
g.arias@degroofpetercam.com

dpamfunds.com
publicaties.dpamfunds.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.