Dubbele erkenning bevestigt de leidende positie van Degroof Petercam Investment Banking in financieel advies

Dubbele erkenning bevestigt de leidende positie van Degroof Petercam Investment Banking in financieel advies

Story image

Brussel – 15 juni 2023 - Degroof Petercam Investment Banking bevestigt haar leidende positie in financieel advies in private placement met een derde plaats in zowel de 'EMEA Private Placement 2022'-rangschikking van Dealogic volgens de waarde van de transacties, als in de '2022 European Private Placement League Tables'-rangschikking van Private Placement Monitor volgens het aantal transacties.

De financieel adviesdiensten van Degroof Petercam zijn belangrijk voor de ontwikkeling van haar investment banking activiteit en steunen op de ervaring van een senior team. Ze hebben als doel tegemoet te komen aan de behoeften van cliënten, waaronder middelgrote ondernemingen, Private Equity Mid Market-fondsen en grote groepen, door het aanbieden van Capital Structure Advisory, Rating Advisory, Fundraising en Restructuring oplossingen.

Degroof Petercam, dat historisch goed gevestigd is in het segment van de Private Placement financieringen in Euro en US, beschikt nu over een erkende expertise en praktijk in een zeer brede waaier van financiële instrumenten, waardoor het kan inspelen op de specifieke uitdagingen van elk van zijn cliënten (Euro PP, US PP, Schuldshein, Bancaire, ou TLB, High Yield, Mezzanine, Unitranche, PIK enz.).

François Worher, Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Deze dubbele erkenning weerspiegelt onze differentiatie die wordt ondersteund door pan-Europese originatie- en structureringsteams, evenals de distributiecapaciteit voor Europese institutionele beleggers die Bank Degroof Petercam aanbiedt via haar marktdesks in België en Luxemburg en haar gespecialiseerde Rating Advisory-teams. Via haar unieke positionering kan Degroof Petercam transacties tussen €15 en €1.500 miljoen structureren en uitvoeren voor bedrijven variërend van KMO's tot grote ondernemingen met dezelfde kwaliteit van structurering en uitvoering."

In 2022 adviseerde Degroof Petercam onder andere Cristal Union, Cofinimmo, Keyrus en Atenor.

 

Over Degroof Petercam Investment Banking

Degroof Petercam Investment Banking telt meer dan 140 experts in financiële markten, financieel advies en fusies & overnames. Zij bedienen institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers vanuit kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Nederland.

Als lid van IMAP, een toonaangevend adviesbureau voor fusies en overnames dat in 39 landen actief is, en als exclusieve partner voor België en Frankrijk, heeft Degroof Petercam Investment Banking een wereldwijd bereik. ​

 

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel