Dubbele erkenning bevestigt de leidende positie van Degroof Petercam Investment Banking in financieel advies

Brussel – 15 juni 2023 - Degroof Petercam Investment Banking bevestigt haar leidende positie in financieel advies in private placement met een derde plaats in zowel de 'EMEA Private Placement 2022'-rangschikking van Dealogic volgens de waarde van de transacties, als in de '2022 European Private Placement League Tables'-rangschikking van Private Placement Monitor volgens het aantal transacties.

De financieel adviesdiensten van Degroof Petercam zijn belangrijk voor de ontwikkeling van haar investment banking activiteit en steunen op de ervaring van een senior team. Ze hebben als doel tegemoet te komen aan de behoeften van cliënten, waaronder middelgrote ondernemingen, Private Equity Mid Market-fondsen en grote groepen, door het aanbieden van Capital Structure Advisory, Rating Advisory, Fundraising en Restructuring oplossingen.

Degroof Petercam, dat historisch goed gevestigd is in het segment van de Private Placement financieringen in Euro en US, beschikt nu over een erkende expertise en praktijk in een zeer brede waaier van financiële instrumenten, waardoor het kan inspelen op de specifieke uitdagingen van elk van zijn cliënten (Euro PP, US PP, Schuldshein, Bancaire, ou TLB, High Yield, Mezzanine, Unitranche, PIK enz.).

François Worher, Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Deze dubbele erkenning weerspiegelt onze differentiatie die wordt ondersteund door pan-Europese originatie- en structureringsteams, evenals de distributiecapaciteit voor Europese institutionele beleggers die Bank Degroof Petercam aanbiedt via haar marktdesks in België en Luxemburg en haar gespecialiseerde Rating Advisory-teams. Via haar unieke positionering kan Degroof Petercam transacties tussen €15 en €1.500 miljoen structureren en uitvoeren voor bedrijven variërend van KMO's tot grote ondernemingen met dezelfde kwaliteit van structurering en uitvoering."

In 2022 adviseerde Degroof Petercam onder andere Cristal Union, Cofinimmo, Keyrus en Atenor.

 

Over Degroof Petercam Investment Banking

Degroof Petercam Investment Banking telt meer dan 140 experts in financiële markten, financieel advies en fusies & overnames. Zij bedienen institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers vanuit kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Nederland.

Als lid van IMAP, een toonaangevend adviesbureau voor fusies en overnames dat in 39 landen actief is, en als exclusieve partner voor België en Frankrijk, heeft Degroof Petercam Investment Banking een wereldwijd bereik. ​

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.