Entheca Finance slaat de handen in elkaar met Degroof Petercam France

Christophe Brulé, oprichter en voorzitter van Entheca Finance, en DENTRESSANGLE, een familiale investeringsholding die een belang aanhoudt van 37% in Entheca Finance, zijn verheugd om aan te kondigen dat hun vennootschap voor vermogensbeheer de handen in elkaar slaat met Degroof Petercam France.

Entheca Finance werd opgericht in 2007 door Christophe Brulé. Het is een Franse onafhankelijke vennootschap voor vermogensbeheer, die gespecialiseerd is in activa-allocatie en gediversifieerd beheer, hoofdzakelijk gericht op een cliënteel van vermogende private investeerders. 

De vennootschap is voor 63% in handen van Christophe en Agnès Brulé, . De rest van de deelneming (37%) is in handen van de investeringsholding DENTRESSANGLE. Entheca Finance beheert zowat 250 miljoen euro aan activa en stelt 8 mensen te werk.

In het kader van deze toenadering wordt Christophe Brulé, momenteel CEO van Entheca, adjunct algemeen directeur (AAD) van Banque Degroof Petercam France, verantwoordelijk voor het vermogensbeheer binnen de private banking activiteit .

Philippe Masset, CEO van de Degroof Petercam Groep, zegt: “We zijn erg verheugd dat Entheca nu deel uitmaakt van de Degroof Petercam familie. Deze operatie bevestigt nogmaals dat Frankrijk een erg belangrijk onderdeel is van de ontwikkelingsstrategie van onze groep.”

Christophe Brulé, voorzitter van Entheca Finance, voegt eraan toe: “Na 10 jaar gewerkt te hebben aan de ontwikkeling van Entheca met de holding DENTRESSANGLE, vonden we dat de tijd rijp was om de handen in elkaar te slaan met een omvangrijke Europese groep. Op die manier kunnen we een ruimere waaier aan diensten aanbieden aan onze cliënten. Deze toenadering tot de Degroof Petercam Groep was een vrij logische evolutie, aangezien we een familiale en ondernemende spirit gemeen hebben. Ook staan we dicht bij onze cliënten-beleggers en bieden we hun op maat gesneden diensten aan.”

Vincent Ménez, Algemeen Directeur van DENTRESSANGLE, gaat verder: “We ondersteunen het feit dat Entheca de handen in elkaar slaat met Degroof Petercam, want vanuit strategisch perspectief is dit erg zinvol. Door Degroof Petercam te vervoegen, kan Entheca zijn groeivooruitzichten optrekken, en dit in het voordeel van zijn cliënten.”

 

Over Entheca Finance

Entheca Finance is een onafhankelijke vennootschap voor vermogensbeheer, die werd erkend door de AMF en een broker geregistreerd bij de ORIAS. Zij werd in 2007 opgericht door Christophe Brulé. Nadat hij 22 jaar actief was geweest op de financiële markten  (Paribas AM, IXIS PCM en Compagnie 1818), richtte deze specialist inzake activa-allocatie zijn eigen vennootschap op, die gespecialiseerd is in gediversifieerd en gepersonaliseerd beheer, hoofdzakelijk gericht op private beleggers.

Bijkomende informatie: http://www.enthecafinance.com/

 

Over DENTRESSANGLE

DENTRESSANGLE is een familiale investeringsholding, die bedrijven wil laten uitgroeien tot marktleiders dankzij zijn spirit van ondernemerschap. Zij bestaat uit investeringsteams die ondernemers inzake Capital Development en Capital Innovation bijstaan met operationele kennis en begeleiding op maat. De afgelopen vijf jaar heeft DENTRESSANGLE 1 miljard euro geïnvesteerd in hoofdzakelijk meerderheidsdeelnemingen.

Bijkomende informatie: www.dentressangle.com

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste  van private en institutionele beleggers. De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt ongeveer 1.370 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië.  

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in  private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. We beheren meer dan  55 miljard euro activa voor private beleggers en families, bedrijven, pensioenfondsen, universiteiten, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

De groep is sinds 2001 actief in Frankrijk en biedt aan haar private en institutionele cliënten en ondernemingen een brede waaier aan diensten aan op het domein van vermogensbeheer, investment banking en vermogensbeheer. Degroof  Petercam France is gevestigd in Parijs en Rijsel en stelt zowat honderd professionals te werk. 

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel