Fernand de Boer en Kris Kippers benoemd tot co-head van de sell-side research

Degroof Petercam heeft Fernand de Boer en Kris Kippers aangesteld als co head van de sell-side research. Zij volgen Stefaan Genoe op, die recent werd benoemd tot managing partner van Degroof Petercam Corporate Finance in België. Samen hebben ze de leiding over het team van analisten in Brussel en Amsterdam die fundamentele analyses uitvoeren op circa 140 beursgenoteerde Benelux-, vastgoed- en biotech-bedrijven.

Fernand de Boer begon zijn professionele carrière in 1990 als private banker bij Intereffekt in Nederland. In 1993 maakte hij de overstap naar Suez Kooyman (SNS Securities) om analist te worden gespecialiseerd in de bouw- en retailbedrijven. In december 1999 trad hij toe tot het retailteam van ING om zich te richten op retail- en trading bedrijven. Van 2004 tot 2006 stond hij aan het hoofd van het Europese retailteam van ING en coördineerde hij onder andere de publicatie van diverse grote sectorpublicaties. In juni 2006 trad hij in dienst bij Petercam om zich te richten op bedrijven in de Benelux. Binnen Degroof Petercam is hij momenteel verantwoordelijk voor de consumptiegoederensector. Hij staat ook aan het hoofd van het kantoor van Degroof Petercam Nederland.

Kris Kippers studeerde af aan Vlerick Business School met een Master in Finance en startte zijn carrière bij KPMG in de externe audit. Hij vervoegde Petercam in 2005 als aandelenanalist waar hij meerdere sectoren opvolgde zoals Food & Beverage, media, vrije tijd, vastgoed en industrials. In 2014 werd hij equity sales bij KBC Securities voor 2 jaar, waarna hij bij Greenyard Investor Relations opstartte. In 2018 keerde hij terug naar de aandelenmarkten als specialist in Belgische aandelen bij Kepler Cheuvreux.

François Wohrer, Group Head van Degroof Petercam Investment Banking verklaart: "We zijn verheugd dat twee sterke leiders zoals Fernand en Kris aan het hoofd staan van ons Equity Research team. Equity Research is een zeer belangrijk onderdeel van ons waardeaanbod voor investment banking, dat bestaat uit de  combinatie van onafhankelijk advies en expertise op het gebied van de financiële markten aan zowel bedrijven als aan institutionele cliënten".

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.