Joint venture Syncicap verkrijgt vergunning in Hong Kong

Brussel - DPAM (Degroof Petercam Asset Management) kondigt aan dat Syncicap Asset Management, haar joint venture met OFI Asset Management (OFI AM) in Hong Kong, in oktober de nodige vergunningen heeft verkregen van de Securities and Futures Commission (SFC). De vergunningen geven de toelating om diensten te verlenen aan professionele beleggers voor de distributie van fondsen, het verstrekken van beleggingsadvies en het beheren van portefeuilles.

Met die vergunningen wil Syncicap de expertise bundelen van twee pan-Europese toonaangevende vermogensbeheerders in verantwoord en duurzaam investeren. De beheervennootschap zal dienen als expertisecentrum voor beide partners, zowel voor portefeuillebeheer en research als voor de lokale distributie aan gekwalificeerde Aziatische beleggers. 

Dit lokale researchcentrum belichaamt DPAM's overtuiging dat regionale aanwezigheid essentieel is om de dynamiek van de Aziatische markt te begrijpen. Het biedt derhalve extra meerwaarde en geloofwaardigheid voor haar interne research expertise.

Peter De Coensel, Chief Executive Officer van DPAM, licht toe: "In onze visie zijn partnerships één van de drijfveren van onze groei. In OFI AM hebben we een partner gevonden met wie we gemeenschappelijke waarden en dezelfde visie met betrekking tot partnerships delen. De toekenning van een vergunning is een belangrijke ontwikkeling. Steunend op onze onderscheidende troeven, met name actief beheer, ESG-oplossingen, interne research en bewezen beheerprocessen, geloven we sterk dat een lokale aanwezigheid in Azië via Syncicap ons in staat stellen om een grotere marktkennis op te bouwen. Wij bieden beleggingsoplossingen die voldoen aan de huidige behoeften van onze cliënten en zullen ons aanbod naar een bredere toekomstige cliëntenbasis uitbreiden. Samen met OFI AM bouwen we op dezelfde cultuur en waarden om van deze vennootschap een succes te maken."

"We hebben dit project lang gekoesterd om samen met DPAM in Hong Kong een beheermaatschappij op te richten gespecialiseerd in opkomende markten. Dit project is nu bewaarheid geworden voor de teams van SYNCICAP AM. Onze uitdaging is evenredig met onze ambitie op lange termijn. Ik ben trots en verheugd dat alles nu al geregeld is en heb veel vertrouwen in de toekomst van SYNCICAP AM", aldus Jean-Pierre Grimaud, Chief Executive Officer van OFI AM.


Over DPAM
DPAM is een toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerder die zich toegelegd heeft op actieve, duurzame en op onderzoek gebaseerde beleggingsoplossingen. DPAM maakt deel uit van het Belgische beleggingshuis Degroof Petercam (opgericht in 1871), heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en is internationaal actief met kantoren in Amsterdam, Frankfurt, Genève, Luxemburg, Madrid, Milaan en Parijs, waar het nauwe relaties onderhoudt met zijn partners. Per december 2021 beheerde DPAM een brutobedrag van 50 miljard euro voor rekening van institutionele cliënten en distributeurs. 

Over OFI AM
OFI Group zet zich al bijna 25 jaar in voor verantwoord financieel beheer, is een referentie op het vlak van vermogensbeheer en een van de Franse voorlopers op het gebied van duurzaam beleggen. OFI Group werd in 1971 opgericht en beheert eind december 2021 voor 73 miljard euro aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde activa voor rekening van Franse en internationale institutionele en particuliere cliënten. De belangrijkste aandeelhouders zijn grote Franse verzekeringsmaatschappijen, voor wie OFI AM een sterke expertise heeft ontwikkeld in verzekerings- strategieën en discretionair portefeuillebeheer op maat.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met