Bruno Colmant neemt de leiding over van Private Banking bij Degroof Petercam

Bruno Colmant neemt de leiding over van Private Banking bij Degroof Petercam

Bruno Colmant, CEO van Degroof Petercam, neemt de rechtstreekse verantwoordelijkheid van Private Banking over, in de plaats van Steve De Meester.

Bij zijn aantreden als CEO in augustus 2019 heeft Bruno Colmant onmiddellijk belangrijke projecten opgestart op het gebied van het bestuur, de hertekening van de strategie en de lancering van een operationele en digitale transformatie van de groep. Deze werken werden ondertussen succesvol uitgevoerd of zijn volop in uitvoergingsfase. Terwijl hij als CEO van de groep Degroof Petercam al de eindverantwoordelijkheid droeg voor Private Banking, zal Bruno Colmant nu ook de rechtstreekse leiding van deze activiteiten op zich nemen, met als doel de groei te evenaren van andere activiteiten binnen de groep, zoals institutioneel vermogensbeheer, Asset Services en investment banking, die in 2020 records vestigden.

Gilles Samyn, Voorzitter van Degroof Petercam: "Zijn onschatbare ervaring als CEO, lid van de Raad van Bestuur, voorzitter van het Directiecomité, hoofd Macro research en marktspecialist, maken van Bruno Colmant de ideale persoon om de groei van Degroof Petercam's Private Banking te verzekeren in een financiële sector die voortdurend evolueert. Bruno's benoeming in deze functie garandeert de continuïteit bij de teams en naar de cliënten toe".

Bruno Colmant, CEO Degroof Petercam: "Wij zijn Steve De Meester dankbaar voor de inspanningen die hij heeft geleverd in een moeilijke omgeving en wensen hem alle succes bij zijn toekomstige projecten. Ik voel mij vereerd om hoofd van de Private Banking-activiteiten te worden, en ben mij bewust van de grote verantwoordelijkheid. In dit jubileumjaar kijken we meer dan ooit naar de toekomst. Onze cliënten rekenen op ons om waarde te creëren op een verantwoordelijke en duurzame wijze. Wij kijken vastberaden naar de toekomst, openen voor hen nieuwe mogelijkheden en begeleiden hen met onze expertise. Zo dragen we wij aan de welvaart voor alle belanghebbenden in onze samenleving.”

 

Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel