Skip to Content
Peter De Coensel voorgedragen als nieuwe kandidaat CEO van DPAM

Peter De Coensel voorgedragen als nieuwe kandidaat CEO van DPAM

De raad van bestuur van DPAM (Degroof Petercam Asset Management) heeft vandaag beslist om Peter De Coensel - momenteel CIO Fixed Income en lid van het directiecomité en de raad van bestuur van DPAM - te benoemen tot Chief Executive Officer van DPAM, onder voorbehoud van de goedkeuring van de bevoegde regelgevende instanties en van de benoeming van de huidige CEO van DPAM, Hugo Lasat, tot CEO van de moedermaatschappij Degroof Petercam.

Peter De Coensel begon zijn carrière in 1991 bij ING België (voorheen BBL), waar hij market maker was voor Belgische overheidsobligaties. In 1994 legde hij zich toe op de handel in Europese overheidsobligaties voor ABN Amro en CDC Paris. Hij was actief als hedge fund manager bij Commodities Corporation, dat werd overgenomen door Goldman Sachs Asset Management. In 2000 keerde hij terug naar België om te werken als consultant inzake financiële marktstrategie voor IBM en Capco. In 2005 werd hij manager van kredietfondsen en gesegregeerde mandaten bij Capital@Work. Peter vervoegde Petercam in 2009 als fondsbeheerder. Hij is momenteel CIO Fixed Income en lid van de raad van bestuur van DPAM. Peter De Coensel behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) en een postgraduaat aan de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij zich specialiseerde in Europese economie.

Bruno Colmant, voorzitter van de raad van bestuur van DPAM: "De voorbije tien jaar heeft Peter De Coensel bijgedragen tot de opmerkelijke groei van DPAM, als CIO Fixed Income, als manager en als lid van de raad van bestuur. Hij beschikt over de talrijke kwaliteiten die voor deze verantwoordelijkheid vereist zijn. De benoeming van een interne kandidaat illustreert de uitstekende managementcapaciteiten binnen onze groep en waarborgt de continuïteit van het bedrijf. Ik wil Hugo bedanken voor wat hij met DPAM heeft bereikt en kijk alvast uit naar zijn bijdrage op groepsniveau."

Peter De Coensel: "DPAM heeft de voorbije jaren een onberispelijke trackrecord voorgelegd. We streven er voortdurend naar om hoogwaardige beleggingsresultaten, -oplossingen en -diensten aan onze cliënten te leveren, zowel in België als internationaal. Wij zullen de ontwikkeling en groei van DPAM verderzetten door consequent onze missie uit te voeren die opgebouwd is rond drie fundamentele pijlers: Active, Sustainable en Research-driven."

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de benoemingen van Hugo Lasat en Peter De Coensel, zal de raad van bestuur van DPAM als volgt samengesteld zijn

 • Hugo Lasat, Voorzitter van de raad van bestuur
 • Peter De Coensel, CEO 
 • Bruno Colmant, Hoofd Degroof Petercam Private Banking 
 • Laurent De Meyere, onafhankelijk bestuurder
 • Jean-Baptiste Douville de Franssu, niet-uitvoerend bestuurder
 • Véronique Jeannot, CEO Banque Degroof Petercam France
 • Jean-Michel Loehr, onafhankelijk bestuurder
 • François Wohrer, Hoofd Degroof Petercam Investment Banking 
 • Sylvie Huret, CEO DPAS (Degroof Petercam Asset Services)
 • Frank van Bellingen, niet-uitvoerend bestuurder
 • Uitvoerende bestuurders: Yves Ceelen, Philippe Denef, Tomas Murillo, Jeroen Sioncke, Caroline Tubeuf, Johan Van Geeteruyen
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland and Italië. 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel