Peter De Coensel wordt nieuwe CEO van DPAM

De raad van bestuur van DPAM (Degroof Petercam Asset Management) heeft haar beslissing bevestigd om Peter De Coensel —tot op heden CIO Fixed Income en lid van de raad van bestuur en van de raad van beheer van DPAM— te benoemen tot Chief Executive Officer van DPAM. Peter De Coensel volgt Hugo Lasat op, die zelf de rol van CEO bij het moederbedrijf Degroof Petercam en voorzitter van de raad van bestuur van DPAM op zich zal nemen.

In het verlengde van deze gebeurtenissen, neemt Sam Vereecke, momenteel senior beheerder Fixed Income, de verantwoordelijkheid over van Peter als CIO Fixed Income. Anticiperend op deze evolutie, zijn de beheersteams van DPAM recent versterkt om de kwaliteit en continuïteit in het beheer en het investeringsbeleid verder te garanderen voor de toekomst.

Peter De Coensel heeft 30 jaar professionele ervaring. Hij heeft DPAM vervoegd in 2009 als fondsbeheerder Fixed Income en is tot op vandaag CIO Fixed Income, lid van het directiecomité en de raad van bestuur van DPAM. Hij heeft een Master in toegepaste economie van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), aangevuld met een post-graduaat Europese economie aan de ULB (Brussel).

Sam Vereecke, CFA, ook een senior beleggingsprofessional, kan terugvallen op 23 jaar ervaring. Ook hij heeft DPAM vervoegd in 2009 als Fixed Income portefeuillebeheerder. Hij is Master in de wiskunde van de Universiteit Gent, aangevuld met een PhD in wiskunde aan de Universiteit van Sussex en een MBA aan de IESE Business School (Spanje).

Peter De Coensel, CEO DPAM, verklaart: “Ik ben heel fier om de fakkel over te nemen van Hugo als CEO van DPAM. Met het track record van DPAM en dankzij de kwaliteit van onze teams, voel ik me gesterkt om met veel energie en ambitie de uitdaging aan te gaan om DPAM klaar te stomen voor het volgende hoofdstuk. We zullen ons samen blijven inzetten om de continuïteit van de grote waarde die we willen creëren voor onze klanten en stakeholders te waarborgen in het verlengde van onze strategie van actief, duurzaam en research gedreven beheer.


International Contact

Tomás Murillo
Member of the Board and Head of Sales
 +32 2 287 92 71
 t.murillo@degroofpetercam.com

 dpamfunds.com
 publications.dpamfunds.com

Patricia Mast
Head of Strategic Marketing & Business Development
 +32 2 287 98 36
 p.mast@degroofpetercam.com

 

 

 

 

DPAM is an independent active asset management firm and manages investment funds as well as discretionary mandates on behalf of institutional clients, for a total amount of € 46.8 billion, as of June 2021. DPAM is a sustainable investor, pioneer and innovative in responsible and sustainable investing. The firm integrates ESG across asset classes and themes and it is also an active owner. DPAM has a strong focus on research with a proprietary in-house fundamental and quantitative analyst team, supporting the firm's asset management activities.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met