Degroof Petercam treedt op als Global Coordinator in Leasinvest’s publieke aanbod van nieuwe aandelen ten belope van € 84 miljoen

Brussel, 2 oktober 2018 – Op 19 september, kondigde Leasinvest, een GVV actief in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkelpanden en kantoorruimtes in Luxemburg, België en Oostenrijk, haar intentie aan om  € 84 miljoen op te halen door middel van een publiek aanbod  van nieuwe aandelen met onherleidbare toewijzingsrechten aan bestaande aandeelhouders.

De inschrijvingsperiode, van 20 september tot 1 oktober, resulteerde in een inschrijving op 82,56% van het totale aantal aangeboden aandelen. Eerder vandaag werden vervolgens de niet-uitgeoefende onherleidbare toewijzingsrechten, onder vorm van scrips, geplaatst bij institutionele investeerders door middel van een versnelde private plaatsing. Als gevolg is Leasinvest’s beoogde kapitaalverhoging volledig ingeschreven.

Degroof Petercam trad op als Global Coordinator in deze kapitaalverhoging, dewelke Leasinvest toelaat om haar groeistrategie verder na te streven (inclusief € 127m in reeds geïdentificeerde acquisities), en een gezonde balansstructuur te behouden.

Michel Van Geyte, CEO van Leasinvest: “Leasinvest bedankt al haar aandeelhouders voor het vertrouwen. Met deze bijkomende financiële middelen kunnen wij blijven inzetten op groei en verder waarde creëren voor onze aandeelhouders.”

François Wohrer, Group Head of Investment Banking bij Degroof Petercam: “We zijn uitermate tevreden met het succes van deze transactie, ondersteunend voor Leasinvest’s groeiverhaal. We feliciteren Leasinvest’s management team en haar aandeelhouders en bedanken hen voor het vertrouwen dat zij in ons geplaatst hebben over de jaren.”

 

Over Leasinvest Real Estate SCA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm. VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

De totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest bedraagt op datum van dit persbericht EUR 922 miljoen, verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (54%), België (35%) en Oostenrijk (11%). Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg. De portefeuille is geïnvesteerd in retail (48%), kantoren (45%) en logistiek (7%).

De OGVV noteert op Euronext Brussels en heeft een marktkapitalisatie van circa € 532 miljoen (waarde 1 oktober 2018).

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.