Degroof Petercam en Avaloq tekenen overeenkomst voor implementatie van Avaloq’s SaaS-oplossing als nieuw core banking systeem

Brussel/Zürich – 1 oktober 2020 - Degroof Petercam en Avaloq hebben een overeenkomst getekend om Avaloq’s software as a service (SaaS)-oplossing te implementeren als het nieuwe core banking systeem van Degroof Petercam. Met deze nieuwe oplossing transformeert Degroof Petercam haar IT-platform om zich beter te positioneren voor groei en nieuwe kansen.

In lijn met haar bedrijfsstrategie en digitaal transformatieprogramma heeft de in België gevestigde Bank Degroof Petercam Avaloq geselecteerd na een zeer competitief aanbestedingsproces. De voorkeur werd gegeven aan het prijswinnende SaaS-voorstel van de Zwitserse aanbieder om verschillende doorslaggevende redenen, waaronder de functionaliteit, de snelheid en de flexibiliteit. De oplossing levert ook schaalvoordelen op de lange termijn, terwijl tegelijkertijd de complexiteit van de bestaande infrastructuur wordt verminderd en een geïntegreerde naleving van de regelgeving wordt gewaarborgd. De streng beveiligde SaaS-cloud-platforms stellen instellingen zoals Degroof Petercam in staat om hun middelen doelgericht aan te wenden voor opportuniteiten omtrent omzetgroei, productinnovatie en ontwikkeling vannieuwe bedrijfsmodellen en kanalen. Dit nieuwe succes versterkt de leidende positie van Avaloq binnen de vermogensbeheersoftware en -technologie.

Als marktleider inzake SaaS voor vermogensbeheerders en private bankers ziet Avaloq een stijgende vraag naar dit soort flexibele en efficiënte oplossingen omdat financiële instellingen steeds meer een uitgebreide digitalisatie doorvoeren om in dit digitale tijdperk concurrerend te blijven. Met deze belangrijke stap zet Avaloq zijn internationale expansie voort door zijn cliënten een significante meerwaarde te bieden. Digitale transformatie, flexibele bedrijfsmodellen en toenemende automatisering zijn immers de toekomst van de vermogensbeheerindustrie.

Uwe Krakau, Regional Manager EMEA, Avaloq, zei: “Wij zijn verheugd dat we Degroof Petercam als cliënt kunnen verwelkomen. Een instelling van dit kaliber, met dit marktaandeel en deze geschiedenis benadrukt nog maar eens de sterkte en concurrentiepositie van ons SaaS-aanbod en de centrale rol die Avaloq en onze producten spelen in de digitale evolutie van de vermogensbeheerindustrie. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij zo'n prestigieuze nieuwe cliënt mogen verwelkomen tijdens deze periode van ernstige marktverstoring door de pandemie. Dit toont volgens ons de vele voordelen van een dienstaanbod in de cloud.”

Bruno Colmant, CEO van Degroof Petercam, verklaarde: “De SaaS-oplossing van Avaloq biedt voordelen qua productiviteit, klantgerichtheid, risicovermijding en technische en operationele flexibiliteit. Ze zal bijdragen aan de versterking van ons productaanbod en onze digitale dienstverlening en zal ons bedrijfsmodel verder ondersteunen. De digitalisatie van de financiële sector blijft zich snel doorzetten en instellingen zoals de onze moeten ons aanpassen, flexibel blijven en openstaan voor nieuwe kansen voor onze cliënten om onze leidende positie te behouden.”

 

Over Avaloq

Het in Zwitserland gevestigde Avaloq werd gesticht in 1985 en is wereldleider in digitale oplossingen voor banken, centrale banksoftware en vermogensbeheertechnologie. Wij leveren krachtige cloudoplossingen voor banken en vermogensbeheerders via business process as a service (BPaaS) en software as a service (SaaS). Avaloq is de enige onafhankelijke softwareleverancier voor banken die zijn eigen software ontwikkelt en gebruikt.

Ons gevestigde kernbanksysteem wordt aangevuld met drie innovatieve platforms: Engage, Wealth en Insight. De eenvoudigheid van deze end-to-end digitale oplossingen maken de weg vrij voor de democratisering van vermogensbeheer. Om verdere innovatie te stimuleren brengen wij onze cliënten in contact met geselecteerde fintechs via het Avaloq.one-ecosysteem, onze marktplaats voor open bankieren.

Meer dan 150 banken en vermogensbeheerders met circa CHF 4,5 biljoen aan activa in beheer wereldwijd vertrouwen op Avaloq voor zijn prijswinnende producten en diensten. Avaloq heeft zijn hoofdkwartier in Zürich en heeft meer dan 2.000 mensen wereldwijd in dienst.

www.avaloq.com

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Marc Duckeck

Head of Communications, Avaloq

Gyentsen Zatul

Communications Manager, Avaloq

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.