Degroof Petercam Investment Banking bevestigt haar leidende positie in debt advisory

Degroof Petercam Investment Banking bevestigt haar leidende positie in debt advisory

Dinsdag 25 januari 2022 - Degroof Petercam Investment Banking bevestigt haar leidende positie in debt advisory, voornamelijk in private placement, met een tweede positie in de 'EMEA Private Placement 2021'. Deze ranking, uitgevoerd door Dealogic, onderscheidt de belangrijkste spelers in private debt placement per regio.

De financieel adviesdiensten van Degroof Petercam, belangrijk in de ontwikkeling van haar investment banking activiteit, steunen op de ervaring van een senior team en heeft als doel tegemoet te komen aan de behoeften van cliënten, waaronder ETI, Private Equity Mid Market-fondsen en grote groepen, door het aanbieden van Capital Structure Advisory, Rating Advisory, Fundraising en Restructuring oplossingen.

In 2021 heeft Degroof Petercam onder meer Focus Home Interactive geadviseerd bij het opzetten van een 140 miljoen euro overnamefinanciering, Biogroup bij de uitgifte van een schuld van 3,4 miljard euro waaronder een inaugurele High Yield, Vilmorin bij de uitgifte van een Eurobond van 450 miljoen euro voor zijn herfinanciering, de Groupe Bridge in het kader van een herfinanciering en de intrede van een nieuwe aandeelhouder, en Groupe Gorgé bij de implementatie van haar eerste gesyndiceerde lening met een impact van 145 miljoen euro.

Degroof Petercam, dat historisch goed gevestigd is in het segment van de Euro and US Private Placement financing, beschikt nu over een erkende expertise en praktijk in een zeer brede waaier van financiële instrumenten, waardoor het kan inspelen op de specifieke uitdagingen van elk van zijn cliënten (Euro PP, US PP, Schuldshein, Bancaire, of TLB, High Yield, Mezzanine, Unitranche, PIK enz.).

Degroof Petercam Investment Banking onderscheidt zich onder meer op financieel advies door haar eigen benadering/methodologie van Capital Structure Advisory en door haar rechtstreekse toegang tot de Debt Capital Markets dankzij de distributiecapaciteit die Banque Degroof Petercam aanbiedt vanuit haar marktzalen in België en Luxemburg en haar specifieke Rating Advisory teams.

Bron: Dealogic 2021
Bron: Dealogic 2021

Over Degroof Petercam Investment Banking

Degroof Petercam Investment Banking telt meer dan 140 experts in financiële markten, financieel advies en fusies & overnames. Zij bedienen institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers vanuit kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland.

Als lid van IMAP, een toonaangevend adviesbureau voor fusies en overnames dat in 39 landen actief is, en als exclusieve partner voor België en Frankrijk, heeft Degroof Petercam Investment Banking een wereldwijd bereik. ​

 

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel