Degroof Petercam Investment Banking breidt haar geïntegreerd model verder uit in Frankrijk en Nederland

Brussel/Parijs/Amsterdam – Degroof Petercam versterkt haar geïntegreerd investment banking model in haar kernmarkten via twee lokale partnerships: één in Frankrijk met IDMidCaps en één in Nederland met IMAP Netherlands. Daarmee stelt Degroof Petercam haar expertise ter beschikking als aanvulling van lokale diensten op het gebied van financieel advies en kapitaalmarkten. Deze twee samenwerkingsovereenkomsten versterken verder het businessmodel van Degroof Petercam’s zakenbank-activiteiten in haar kernmarkten, namelijk België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Degroof Petercam Investment Banking biedt onafhankelijk financieel advies aan ondernemers, bedrijven en institutionele beleggers via de combinatie van M&A, corporate finance en kapitaalmarktactiviteiten. Dankzij haar in-house marktzaal en research is Degroof Petercam ook als broker actief op het vlak van gespecialiseerde kapitaalmarktoplossingen voor beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde financiële activa. 

Het exclusieve partnerschap met IDMidCaps, een Franse speler in aandelenresearch, maakt het mogelijk om de reikwijdte van elkaars research te verbreden. Beide partners krijgen toegang tot elkaars research die zij in hun respectieve markten verder verdelen. De samenwerking brengt derhalve twee research teams samen met een complementaire geografische focus dankzij analisten in Amsterdam, Brussel en Parijs.

In Nederland gaan Degroof Petercam en IMAP Netherlands een exclusieve samenwerking aan om elkaars sterktes te benutten en de kapitaalmarktactiviteiten in Nederland verder te ontwikkelen. Het partnerschap combineert Degroof Petercam's jarenlange expertise in kapitaalmarktoplossingen en haar sterke positie als Benelux broker met IMAP Netherlands' erkende M&A expertise en haar diepgewortelde netwerk van Nederlandse middelgrote ondernemingen.

François Wohrer, Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Met onze zakenbankactiviteiten brengen wij oplossingen voor onze cliënten en helpen hen bij de financiering van groeidoelstellingen. Via deze twee lokale samenwerkingsovereenkomsten maken we gebruik van complementaire expertise om ons aanbod te versterken. Of het nu in België, Nederland, Frankrijk of Luxemburg is, wij bieden een complete dienstverlening over het hele spectrum van financiële diensten."     

Voor bijkomende informatie over elk individueel partnerschap kan u onderstaande persberichten raadplegen.

PB_Degroof Petercam en IDMidCaps sluiten een partnerschap_NL.pdf

PDF - 184 Kb

PB_Degroof Petercam en IMAP Netherlands versterken samenwerking_NL.pdf

PDF - 183 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.