DPAM krijgt voor het tweede opeenvolgende jaar de hoogste A+ rating van de PRI

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Degroof Petercam Asset Management (DPAM) de top A+ rating gekregen voor zijn beoordeling op de Principes voor Verantwoord Beleggen (PRI) die worden ondersteund door de Verenigde Naties.

Die zes Principes willen best practices bevorderen om ervoor te zorgen dat ecologische, maatschappelijke en governancecriteria (ESG) steeds meer ingang vinden. De bedoeling is ook om de financiële sector op lange termijn duurzamer te maken.

Ophélie Mortier, Responsible Investment Strategist“Dit is een erg mooie realisatie, zeker wanneer je weet dat de vragenlijst van de PRI dit jaar heel wat veeleisender is geworden, aangezien de vereisten steeds strenger worden. De PRI vertegenwoordigen momenteel meer dan 1.800 ondertekenaars over de hele wereld en zijn goed voor bijna 90 biljoen USD aan activa onder beheer.”

A+ is de hoogste rating, en DPAM heeft het maximale aantal sterren gekregen op verschillende expertisedomeinen. Dankzij de aanhoudende inspanningen is DPAM erin geslaagd om zijn top positie vast te houden ten opzichte van vorig jaar. Voor de peer group van de ondertekenaars is de mediaanrating (A) stabiel gebleven het afgelopen jaar, behalve voor wat betreft de ESG-integratie, die een negatieve trend vertoont. De mediaanrating is de afgelopen drie jaar immers verlaagd tot B. DPAM heeft echter zijn topscore over de drie afgelopen jaren kunnen vasthouden. In 2016 kregen we een A, in 2017 A+ en dit jaar opnieuw A+.

Hugo Lasat, CEO Degroof Petercam Asset Management“Ons engagement voor de PRI is een keerpunt gebleken voor onze positionering en strategie op het vlak van duurzaam en verantwoord beleggen. Nadat DPAM in 2011 een ondertekenaar van de PRI werd, heeft het zich geëngageerd op het vlak van duurzame financiën. Het feit dat we deze rating hebben gekregen, is het resultaat van alle inspanningen die DPAM de afgelopen jaren heeft gedaan inzake duurzaam en verantwoord beleggen. We zijn immers sinds 2002 actief betrokken bij duurzame financiën en kunnen prat gaan op een lange leercurve. Vandaag bieden we een uitgebreid gamma aan duurzame beleggingsoplossingen aan in verschillende activaklassen. We worden niet alleen erkend voor onze sterke processen en transparantie door externe ratingbureaus zoals LUXFlag, dat onlangs ons gamma actief beheerde duurzame compartimenten heeft gelabeld, maar krijgen ook waardering van beleggers voor onze knowhow.”

DPAM is niet alleen trots op de top rating die het voor de tweede keer heeft gekregen, maar heeft ook enorm veel geleerd sinds het de PRI heeft ondertekend. DPAM zal de relevantie van zijn ESG-research en de geschiktheid van zijn duurzame keuzes in vraag blijven stellen. Op die manier beantwoordt het bedrjf ten volle aan zijn drie engagementen: het verdedigen van fundamentele rechten, vermijden dat het controversiële bedrijven financiert die de reputatie en groei op lange termijn van beleggingen schaden, en een verantwoorde stakeholder zijn die best practices en inspanningen beloont.

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise.

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services.

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 71,1 miljard euro (op 31.12.2022). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

 

Degroof Petercam
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel