Evolutie in het directiecomité van Degroof Petercam

Jan Longeval, lid van het directiecomité en bestuurder van Bank Degroof Petercam en co-CEO van het institutioneel vermogensbeheer zal eind november zijn functies binnen de bank neerleggen.

Zijn managementfuncties binnen het institutioneel vermogensbeheer worden overgenomen door Hugo Lasat, co-CEO van het institutioneel vermogensbeheer en voorzitter van het directiecomité van Degroof Petercam AM (Degroof Petercam Asset Management).

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: “In naam van de raad van bestuur, het directiecomité en alle medewerkers van Degroof Petercam wens ik Jan Longeval van harte te danken voor zijn jarenlange inzet en talrijke verwezenlijkingen. Hij heeft onze institutionele franchise uitgebouwd tot een speler met wereldklasse. Dankzij zijn deskundige leiding, laat Jan Longeval een solide ploeg experten achter met een leidinggevende positie op de markt, en die verder de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet onder leiding van Hugo Lasat. ”

Jan Longeval: “De fusie van het institutioneel vermogensbeheer is met succes afgerond. Onze teams en beleggingsprocessen zijn succesvol geïntegreerd. De fondsen behalen solide rendementen en winnen de ene prijs na de andere. We beheren een recordniveau aan activa en we hebben een marktaandeel van meer dan 40% in het segment van de Belgische bedrijfspensioenfondsen. Ik had al aangegeven bij de fusie dat een Co-CEO model weliswaar bepaalde voordelen had in de integratiefase, maar dat dit wat mij betreft geen model voor de lange termijn zou zijn. Voor mij was het essentieel dat ik mijn teams niet in de steek zou laten, maar nu alles voorspoedig verloopt, is de tijd gekomen om uit dit model te stappen. Ik ben de Bank zeer erkentelijk voor al de kansen die ze mij geboden heeft en heb alle vertrouwen in het verdere succes van het institutioneel vermogensbeheer van Degroof Petercam. ”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.