Hugo Lasat benoemd tot uitvoerend bestuurder en nieuwe CEO van Degroof Petercam

Begin juli heeft de raad van bestuur van Degroof Petercam beslist om de interne kandidaat Hugo Lasat – verantwoordelijk voor de asset management entiteit DPAM (Degroof Petercam Asset Management) – naar voren te schuiven om de functie van CEO van de groep op te nemen.

Na bevestiging van de ‘fit & proper’ van Hugo Lasat door de toezichthouders, heeft de raad van bestuur van Degroof Petercam vandaag Hugo Lasat gecoöpteerd tot uitvoerend bestuurder en benoemd tot voorzitter van het directiecomité (CEO) van Degroof Petercam, en dit met onmiddellijke ingang.

Bruno Colmant zal zich als Hoofd Private Banking volledig concentreren op de private banking activiteiten.

De raad van bestuur van DPAM heeft zijn beslissing bevestigd om vanaf vandaag Peter De Coensel te benoemen tot CEO van de vennootschap waarvan Hugo Lasat voorzitter wordt.


Hugo Lasat is geboren in Etterbeek in 1964. Hij behaalde een Master in de Economie en een Master-na-Master in Finance aan de KU Leuven Campus Brussel. Hij startte zijn carrière in 1986 bij Arthur Andersen & Co en bouwde meer dan 30 jaar ervaring op in de financiële sector (Bacob Bank, AG Asset Management, Paribas Asset Management, Bank Paribas België, Cordius Asset Management, Amonis, Candriam en Dexia Groep). In 2011 vervoegde hij Petercam als partner en hoofd van Petercam Institutional Asset Management. In 2016 nam hij de leiding van DPAM, na de fusie tussen Degroof en Petercam. Hugo Lasat is gastprofessor aan de KU Leuven Campus Brussel en is bestuurder van Baloise Holding alsook lid van bestuursorganen van non-profitorganisaties.

 

Peter De Coensel begon zijn carrière in 1991 bij ING België (voorheen BBL), waar hij market maker was voor Belgische overheidsobligaties. In 1994 legde hij zich toe op de handel in Europese overheidsobligaties voor ABN Amro en CDC Paris. Hij was actief als hedge fund manager bij Commodities Corporation, dat werd overgenomen door Goldman Sachs Asset Management. In 2000 keerde hij terug naar België om te werken als consultant inzake financiële marktstrategie voor IBM en Capco. In 2005 werd hij manager van kredietfondsen en gesegregeerde mandaten bij Capital@Work. Peter vervoegde Petercam in 2009 als fondsbeheerder. Hij is momenteel CIO Fixed Income en lid van de raad van bestuur van DPAM. Peter De Coensel behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) en een postgraduaat aan de Université Libre de Bruxelles (ULB), waar hij zich specialiseerde in Europese economie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise.

Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74,3 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise.

Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management (65%) en van zijn historische aandeelhouder CLdN Cobelfret (20%). Degroof Petercam profiteert van de uitgebreide expertise en actiemogelijkheden van het internationale netwerk van Indosuez Wealth Management en de groep Crédit Agricole, de 10e grootste bank ter wereld.

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.