Bedrijfsresultaten DPAM voor het volledige jaar 2019: aanzienlijke groei en een recordbedrag aan netto-instromen voor het vierde opeenvolgende jaar

Brussel 26.02.2020 - DPAM (Degroof Petercam Asset Management) maakt zijn bedrijfsresultaten voor 2019 bekend:

 

  • De activa onder beheer (AuM) van DPAM stijgen in 2019 met EUR 7,5 miljard (meer dan 22%).
  • De netto nieuwe cashinstromen van institutionele cliënten van ruim EUR 2,1 miljard zijn goed voor 28% van de stijging in 2019.
  • De stijging is gelijkmatig verdeeld over landen en beleggingsstrategieën.
  • Globale integratie van ESG in de hele onderneming voor alle actief beheerde beleggingsfondsen.
  • De activa onder beheer in duurzame strategieën stijgen van EUR 4 miljard naar EUR 7,2 miljard.

Voor het vierde opeenvolgende jaar laten de netto nieuwe cashinstromen van DPAM’s institutionele cliënten een aanzienlijke groei optekenen.
DPAM profiteert van een sterke, organische dynamiek in de groei van de activiteiten, een weerspiegeling van zijn solide beleggingsprestaties over 3 en 5 jaar en zijn cultuur van klantgerichte diensten. In 2019 zijn de totale activa onder beheer van DPAM met EUR 7,48 miljard toegenomen (ruim 22%). Die groei is te danken aan zowel positieve markteffecten als aan de positieve netto nieuwe instromen afkomstig van institutionele cliënten.
Van de stijging van EUR 31,8 miljard eind december 2018 tot EUR 39,2 miljard op 31 december 2019 is meer dan EUR 2,1 miljard afkomstig van netto nieuwe cashinstromen van institutionele cliënten, en bijna 70% van dat laatste bedrag wordt gerealiseerd door onze internationale activiteiten.
We realiseerden netto-instromen in verschillende landen, een bevestiging van het succes van de binnenlandse en internationale expansie van DPAM. Wat de cliëntensegmenten betreft, leverde zowel het pensioenfondssegment als de pan-Europese groothandelsdistributieactiviteiten een aanzienlijke bijdrage aan de groei van DPAM.

Dankzij uitstekende beleggingsprestaties lieten zowel de vastrentende als de aandelenstrategieën een groei optekenen. In vergelijking met de brede Europese fondsenindustrie, die vorig jaar gekenmerkt werd door positieve kapitaalstromen naar obligatiefondsen, stelt DPAM ook aanzienlijke instromen vast in zijn verschillende Europese en wereldwijde aandelenstrategieën. De strategieën die binnen het segment van de vastrentende beleggingen de grootste instromen hebben aangetrokken zijn Global Unconstrained, High Yield en Emerging Market Debt in lokale munt.

Duurzame strategieën zijn één van de belangrijkste groeidrivers, met activa onder beheer van ruim EUR 7,2 miljard, belegd in verschillende activaklassen en thema's. Al bijna 20 jaar houdt DPAM in zijn actief beheerde beleggingsfondsen rekening met ESG-factoren. Bovendien sluit de toename van de activa onder beheer in de duurzame strategieën (van EUR 4 miljard eind 2018 tot EUR 7,2 miljard eind 2019) aan bij het duurzame engagement dat DPAM heeft genomen. Het is verankerd in het DNA van ons bedrijf en onze 19 jaar ervaring in dit domein.
In 2019 hebben we ook meer inspanningen geleverd om het DPAM-merk internationaal te promoten.

Hugo Lasat, CEO van DPAM, is opgetogen over de bovengemiddelde groei van de activa onder beheer van DPAM. "Die is het resultaat van een sterke positionering, die de drie pijlers van DPAM weerspiegelt, namelijk 'Active - Sustainable - Research'. Onze aanzienlijke investeringen in buy-side research ter ondersteuning van ons actief beheer en onze 19 jaar ervaring in duurzame beleggingen worden door onze institutionele cliënten op prijs gesteld. We blijven verder bouwen op onze langdurige relaties met onze bestaande partners, en merken dat het aantal nieuwe cliënten in de lift zit, hetgeen onze sterke groei verklaart.
 

We geloven dat duurzame en verantwoorde investeringen een blijvende structurele trend zijn. Deze overtuiging stimuleert ons om verder te blijven investeren in middelen en onderzoek. Onze staat van dienst bewijst dat een combinatie van duurzaamheid en actief financieel beheer op lange termijn aanzienlijke meerwaarde creërt door de klant een dubbele alpha te verlenen. We zullen ons engagement in duurzaamheid derhalve handhaven en voortzetten. In dit kader is DPAM sinds 2011 een overtuigde ondertekenaar van de UN-Principles for Responsible Investment (PRI). In 2019 en voor het derde opeenvolgende jaar ontving DPAM's deskundigheid op het gebied van duurzaamheid de hoogste rating (A +) van de UN-PRI. Bovendien is DPAM een fervente voorstander van de Task Force on Climate Disclosure (TCFD)-aanbevelingen en het Climate Action 100+.

----

DPAM is een onafhankelijke actieve vermogensbeheerder die zowel beleggingsfondsen als discretionaire mandaten namens institutionele cliënten beheert voor een totaalbedrag van EUR 39,2 miljard, per december 2019. DPAM is een duurzame belegger, een pionier en een innovator op het gebied van verantwoorde en duurzame beleggingen. Het bedrijf houdt in alle activaklassen en thema's rekening met ESG-factoren en is tevens een actieve aandeelhouder. DPAM legt zich in sterke mate toe op research en kan bogen op een eigen intern team van fundamentele en kwantitatieve analisten die de activiteiten van het bedrijf inzake vermogensbeheer ondersteunen.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Zowel particuliere en institutionele investeerders als bedrijven vertrouwen op onze sterke beleggingsovertuigingen en het continuüm van diensten op het gebied van private banking, vermogensbeheer, investment banking en fund servicing.

Op 31 december 2023 bedroegen onze totale klantenactiva €74 miljard. Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië, Hongkong en Canada.

Als werkgever en investeerder creëren wij verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze cliënten te begeleiden met expertise. Degroof Petercam is in handen van Indosuez Wealth Management en van zijn historische minderheidsaandeelhouder CLdN Cobelfret. Degroof Petercam kan steunen op de uitgebreide expertise en het internationale netwerk van Indosuez en de groep Crédit Agricole, de 9e grootste bank ter wereld (The Banker, 2024).

www.degroofpetercam.com
Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

 

 

 

Neem contact op met